8 Weken naar Zen: Omarm de Magie van Mini Meditaties

Meditatie is een eeuwenoude praktijk die zorgt voor een rustige en geconcentreerde geest. Maar wat gebeurt er als mensen die nog nooit gemediteerd hebben, korte meditatie-oefeningen doen?

Om dat te ontdekken, hebben onderzoekers een groep proefpersonen tussen de 18 en 45 jaar oud, die nog geen ervaring hadden met meditatie, willekeurig verdeeld in twee groepen. De ene groep deed dagelijks 13 minuten begeleide meditaties, terwijl de andere groep dagelijks 13 minuten naar podcasts luisterde (controlegroep). Dit ging 8 weken lang door.

De onderzoekers hebben gekeken naar hoe meditatie invloed had op hun stemming, geheugen, aandacht en het vermogen om emoties te reguleren. Ook hebben ze het stresshormoon cortisol gemeten met behulp van de Trier Social Stress Test (TSST).

Wat ze ontdekten was interessant! Na 8 weken van dagelijkse meditatie waren de deelnemers minder negatief gestemd en hadden ze betere aandacht, werkgeheugen en herkenningsgeheugen. Ze voelden zich ook minder onrustig bij de TSST-test. Opvallend was dat de veranderingen in emotionele regulatie door meditatie meer invloed hadden op hun emotionele welzijn dan op hun cognitieve prestaties.

Dit onderzoek suggereert dat zelfs een relatief korte dagelijkse meditatie-oefening al positieve effecten kan hebben, zelfs voor mensen die nog nooit eerder gemediteerd hebben.

Dus waarom niet eens proberen om een paar minuten per dag te mediteren en te zien hoe het je kan helpen? Het kan net zo waardevol zijn als langere en intensievere meditatiepraktijken!CONSULT

Our approach to mental health is holistic. Whatever you are dealing with, find support on our platform. Feel free to get
in touch with one of our certified specialists. We will support you in figuring out a path forward, together.

Winkelwagen